Nyheter

Hold deg oppdatert på hva som skjer her hos oss

Helomvendingen

– Vi hjelper hverandre over dørstokken. Elisabeth Ulsund og Are Folkedal er partnere i livet og i trening.

– Det er vel en av oss som er litt verre å få over dørstokken enn den andre. Are gleder seg til hver eneste treningsøkt, sier Elisabeth Ulsund, og avslører dermed at hun synes det er bittelitt tyngre noen få ganger.

Elisabeth er en treningsnovise.

– Jeg hadde aldri trent før i fjor. Mitt livs første joggetur hadde jeg i fjor sommer, sier Elisabeth Ulsund. Kanskje noe overdrevet, men like fullt ganske nær sannheten. Og nå?

– Nå klarer hun fint å jogge ei mil iallfall, sier en stolt ektemann.

Elisabeth og Are er faste gjester på Lillesand Treningsstudio nå. Fem, seks, sju ganger i uka trener de. Gode treningsvaner har ført til «avhengighet».

– Vi har gått fra å være «støttemedlemmer» til ivrige medlemmer, sier Are Folkedal, mens Øystein Lillesand skjærer grimaser.

– Jeg misliker ordet «støttemedlemmer». Vi vil ha aktive medlemmer, sier sjefen og er dermed strålende fornøyd med utviklingen til det treningsvillige ekteparet.

– Hva var grunnen til at «støttemedlemmene» ble aktive medlemmer?

– Det var rett og slett helsemessige årsaker til det. Vi begynte å merke litt slitasje på kroppen. Det er vel sånn man begynner å kjenne på når man runder 40. Frykten for at det skulle bli verre gjorde at vi skjerpet oss, sier Elisabeth Ulsund.

Paret Elisabeth og Are har et ulikt forhold til trening. Elisabeth er den avslappede, mens Are gjerne vil snakke om, og diskutere, trening hele tiden.

– Det får han gjøre med kollegene på jobb. Når vi kjører herfra har vi en grense der vi slutter å snakke om trening, sier Elisabeth Ulsund.

– Intern konkurranse?

– Nei, overhodet ikke. Are følger nok litt med på hvor mange kilo og sånn jeg tar i de ulike øvelsene, men jeg holder på for meg selv, sier Elisabeth.

De to treningsavhengige, ja, for det har de faktisk blitt, har det som plommen i egget på Lillesand.

– Det er ikke så veldig fancy her, og da mener jeg det bare positivt. Det er «vanlige» folk som trener her. Det liker jeg, sier Elisabeth.

– Det er en stor styrke for Lillesand at det er stor variasjon både i alder og ambisjoner hos de som trener her. Ellers er det jo en hyggelig plass med passe med folk, og veldig sjelden køståing. At «Sjølen» vandrer rundt her med sin kompetanse og følger med er selvsagt også bra, sier Are Folkedal.