FYSIO

Tilrettelagt behandling for deg og dine behov!

Fysioterapeut
Stina Sundberg Solli

Førstegangskonsultasjon består av en grundig gjennomgang av din sykehistorie samt en gjennomgang av ulike tester rettet mot ditt problem for å kunne gi deg et optimalt behandlingstilbud. Ta kontakt for å bestille time.

Behandlingen vil alltid være tilrettelagt dine behov og ønsker med en kombinasjon av benkebehandling og trening for å oppnå best mulig resultater, hos meg blir du aldri satt alene!

Jeg vil være der og gi deg veiledning ved hver time.

Jeg tilbyr behandling til deg som plages med nakkesmerter, armsmerter, skuldersmerter, ryggsmerter, senebetennelser, muskelfestebetennelser, isjias, hoftesmerter, knesmerter, fotsmerter, ankelsmerter, håndleddsmerter, hodepine, idrettsskader, forstuinger mm.

Jeg tilbyr også behandling for deg som trenger opptrening til operasjon og etter operasjon, f.eks ved bytte av kne eller hofte slik at du er godt forberedt og slik at rehabiliteringstiden blir lettere slik at du kommer deg kjapt tilbake på bena igjen!

Behandlinger

Lymfødem

Vi skiller mellom to typer lymfødem; primært og sekundært.

Primært lymfødem

Primært lymfødem kan ha ulike årsaker.

Det kan være at man mangler begynnende lymfekar lokalt, for få lymfekar eller sammenvokste lymfekar.

Konsekvensen av dette er at lymfesystemet ikke får høy nok kapasitet til å transportere bort ansamling av lymfe.

Primært lymfødem er typisk mer utbredt og omfatter gjerne begge sider – begge bena, begge armene.

Sekundært lymfødem

Hvis et friskt lymfesystem får en skade, kan det føre til kronsik sekundært lymfødem. Årsakene kan feks være slagskader, forstuelse, soppinfeksjoner, bakterier, virus eller etter behandling av ondartede svulster.

Lipødem: er en tilstand med unormal ansamling av fett under huden på legger og lår. Det typiske bildet er betydelig fedme samltet på begge lår og legger, av og til også ved hofte og sete, men med en ellers en langt slankere overkropp.

 

 

Massasje

Klassisk massasje

Rytmisk knaing og strekking av muskulatur for å stimulere generell avslapping og avspenning.

Klassisk massasje stimulerer blodsirkulasjonen og kan redusere smerter i musklene.

Denne typen massasje brukes ofte direkte rettet mot spesifikke plager i muskler og skjelett.

Avslapningsmassasje

Utføres med lette og myke grep for å stimulere pasienten til å kunne slappe av for å oppnå stressreduksjon.- Sportsmassasje: denne typen massasje er basert på klassisk massasje men med dypere teknikker.

Brukes ofte før eller etter stor fysisk påkjennelse for å myke opp områder som preges av spent og øm muskulatur for å kunne prestere bedre, redusere restitusjonstid og for å forebygge skader.

Triggerpunktmassasje

Triggerpunkter er hyperirriterte områder i muskulaturen som ofte beskrives som følbare harde og stramme punkter, slike punkter blir ofte kalt muskelknuter.

Ved å stimulere triggerpunkter stimuleres blodsirkulasjonen i det irriterte området og man utløser en renselseprosess slik at avfallsstoffer blir fraktet bort.

Noen triggerpunkter kan gi smerte hele tiden, disse kalles aktive triggerpunkter, andre utløser smerte når man trykker på de, såkalte passive triggerpunkter.

TENS

TENS er en anerkjent behandling for å redusere akutte og langvarige smerter. TENS anbefales som smertelindring for å fremme effekten av aktiv behandling og fysisk aktivitet og bør testes ut når pasienten har vondt.

Slyngetrening

Trening i slynge aktiverer og styrker den dype kjernemuskulaturen og den globale muskulaturen.

Dette er god trening for skaderehabilitering og som forebyggende eller prestasjonsfremmede trening.

Kjernemuskulaturen aktiveres spesielt effektivt ved slyngetrening da slyngene gir en variabel bevegelsesbane og instabilitet som kontinuerlig må korrigeres. dette stimulerer nervesystemets propriosepsjon og fører til effektiv rekruttering av flere muskler.

Stina Sundberg Solli

Fysioterapaut

Sertifisert fysioterapeut fra Trondheim, Norge. Jeg er utdannet ved Saxion University Of Applied Science i Nederland med en bachelor i fysioterapi, med minor i Sports physiotherapy og Musculoskeletal. Jeg har autorisasjon i Norge, Nederland og Spania.

JA TAKK, JEG VIL GJERNE HA FYSIOTERAPI

Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg for en time