Nyheter

Hold deg oppdatert på hva som skjer her hos oss

Ingrid, 81 – God som gull

Ingrid Moum er enestående ved Lillesand Treningsstudio. Den råspreke jenta på 81 har den store ære å være eier av verdens eneste Lillesand-gullkort.

– Jeg fikk det i 80-årsgave. Skikkelig artig, sier 81-åringen som forsyner seg solid av gullkortets store verdi i gratis trening.

Halv åtte på morgenen, tre dager i uka, er hun på plass hos Sonja og Øystein på Lillesand. Smilet er på plass og treningslysten er alltid stor.

– Ja så klart. Det er bestandig artig å komme hit på trening. Jeg koser meg mens jeg trener, sier Ingrid, i en bitteliten pratepause mellom treningsapparatene.

Hommelvik-kvinnen er ikke som alle andre 81-årige kvinner. Tvert i mot; hun er unik.

– Du treffer ikke mange jevnaldrende som du kan trene sammen med?

– Nei, dessverre. Det er synd, for alle hadde hatt så godt av det. Trening er bra for alle, men særlig for oss gamle, sier Ingrid Moum. Selv ser hun slett ikke gammel ut der hun løfter ti-kilosvis av jern i ulike øvelser og apparater.

– Ingrid er fenomenal. Vi har flere som har vært medlemmer i over 20 år, men ingen av dem har vært like stabil medlem som henne, sier en imponert Øystein Lillesand.

«Sjefstreneren» blir så glad hver gang han ser Ingrid Moum inne blant apparatene, og han skulle veldig gjerne hatt flere 81-åringer som faste gjester.

– Det er viktig å trene, og det er viktigere å trene jo eldre man blir, sier Øystein Lillesand, mens Ingrid nikker og er så skjønt enig.

– Jeg var 61 da jeg startet her. Da var jeg et vrak. For 20 år siden hadde jeg vondt alle steder.

– Hvor har du vondt nå da?

– Ingen steder. Jeg er myyyye sprekere når jeg er 81 enn da jeg var 61.

Ingrid Moum skryter ikke av seg selv, men heller av de som har hjulpet henne til å bli en «superkvinne» på 81.

– Sonja hjelper meg med treningsprogram og da blir det så bra.

Ikke bare blir hun en råsterk og frisk 81-åring, men treningen gjør noe med hele kroppen og hele livet. Det er overhodet ikke aktuelt med en hvil på sofaen etter endt treningsøkt.

– Å nei du! Jeg får sånn arbeidslyst av å trene. Den energien og den styrken i kroppen, – det er bare helt supert!